youth4coopheader1

Studentencoöperatie Core en Artepreneur inspireerden Jeugdhuizen, The Shift, UAct en Coopkracht hoe ze jongeren warm maken voor coöperatief ondernemerschap.

Coöperatief ondernemerschap kan alleen groeien als we jongeren warm maken voor deze vorm van ondernemen. Coopkracht wil daarom kennis delen en netwerken ontwikkelen tussen jongeren, coöperaties en onderwijsinstellingen, jeugdorganisaties. Youth4Coop is een lerend netwerk dat dit mogelijk wil maken.

Op donderdag 7 mei 2015 organiseerde Coopkracht samen met Kavka vzw het eerste Youth4Coop. Tijdens deze avond werden twee praktijkvoorbeelden verkend die recent studentencoöperaties opgericht hebben. We inspireerden andere stakeholders met een debat over de kansen en uitdagingen van deze modellen. Daarna werd samen bekeken hoe we coöperatief ondernemerschap nog dichter bij jongeren kunnen brengen.

Meer info over dit evenement.

Welkom bij Youth4Coop

jong

Youth4Coop is een lerend netwerk dat jongeren en coöperaties met elkaar in contact brengt. We bouwen aan een gemeenschap jongeren die geboeid zijn door coöperatief ondernemen en samen met ons willen werken aan een duurzame, participatieve, sociaal warme en innovatieve economie en maatschappij. Youth4Coop biedt je inspiratie, kennis en ondersteuning in de omzetting van jouw ideeën.
Jongeren kunnen op verschillende manieren meer over coöperatief ondernemen leren. Ze krijgen de kans om te ervaren wat coöperatief ondernemen betekent en om mee te denken over de toekomst van de coöperatieve economie. Voor coöperaties een uitgelezen kans om beter voeling te krijgen met de behoeftes, dromen en ideeën van de nieuwe generatie ondernemers.

Lees meer

Ga naar boven