Haven is een coöperatie van jongeren, jeugdhuizen en gemotiveerde partners. Samen zorgen we voor een veilige proeftuin waar jonge ondernemers de ruimte en tijd krijgen om te experimenteren met hun eigen project. Zo kunnen ze op een veilige manier de levensvatbaarheid van hun eigen onderneming testen terwijl ze de nodige ondernemerschapscompetenties ontwikkelen.

Wij geloven dat de juiste ondersteuning van jongeren die in hun vrije tijd en vanuit hun passie ondernemen, leidt tot maatschappelijke relevante en sterke projecten, persoonlijke groei en de juiste ondernemers-skills. 

Daarom creëren we een experimenteerruimte waar jongeren de levensvatbaarheid van hun project kunnen testen en de juiste tools aanleren om dit waar te maken.

Onze coöperatie werd in mei 2016 opgericht door tien jeugdhuizen, Formaat en Arteveldehogeschool. De raad van bestuur van Haven bestaat uit afgevaardigden van de jeugdhuizen en partners en bepaalt de werking van onze coöperatie. Ook de jonge ondernemers uit het Haven-traject hebben inspraak in het aanbod dat voor hen wordt opgezet.

Haven gelooft sterk in de coöperatieve waarden en onze coöperanten zetten zich elke dag in om een maatschappelijke meerwaarde te realiseren door jonge ondernemers een doorgedreven begeleiding te bieden. Haven is een erkende coöperatie door de Nationale Raad voor de Coöperatie en lid van Coopkracht. 

Bij Haven zijn we ervan overtuigd dat samenwerken de basis is voor een interessant aanbod voor onze jongeren. Wij staan dan ook steeds open voor coöperatie met partners en andere organisaties!

 

Haven Incubator cvba-so
De Wittestraat 2
2600 Berchem (Antwerpen)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: http://www.havencoop.be

Welkom bij Youth4Coop

jong

Youth4Coop is een lerend netwerk dat jongeren en coöperaties met elkaar in contact brengt. We bouwen aan een gemeenschap jongeren die geboeid zijn door coöperatief ondernemen en samen met ons willen werken aan een duurzame, participatieve, sociaal warme en innovatieve economie en maatschappij. Youth4Coop biedt je inspiratie, kennis en ondersteuning in de omzetting van jouw ideeën.
Jongeren kunnen op verschillende manieren meer over coöperatief ondernemen leren. Ze krijgen de kans om te ervaren wat coöperatief ondernemen betekent en om mee te denken over de toekomst van de coöperatieve economie. Voor coöperaties een uitgelezen kans om beter voeling te krijgen met de behoeftes, dromen en ideeën van de nieuwe generatie ondernemers.

Lees meer

Contact

Youth4Coop
Posthoflei 3 bus 3
2600 Berchem
Tel 03 294 16 70
E-mail info@youth4coop.be

Ga naar boven