ilo

Jongeren kunnen nieuwe energie, enthousiasme en frisse ideeën inbrengen voor de duurzame ontwikkeling  van onze economie en maatschappij. Tóch hebben veel jongeren grote moeite om fatsoenlijk werk te vinden. Coöperaties kunnen jongeren helpen om werkervaring op te doen. Ze kunnen hen inspireren en ondersteunen met de opstart van een coöperatie. Wil je meer weten over waarom jongeren het coöperatieve ondernemerschapsmodel zo attractief vinden? Ben je benieuwd naar voorbeelden van jonge coöperatieve ondernemers en hoe we samen jongeren kunnen ondersteunen?

Lees hier meer over in het artikel van de ILO: Rediscovering cooperatives: young people finding work the cooperative way.

Onze recente bevragingen van jongeren uit het BAAS-project van Kavka en van verantwoordelijken ondernemerschapsprojecten in de Vlaamse Jeugdhuizen gesteund op de vormingsdag van Formaat, bevestigen deze bevindingen.

Welkom bij Youth4Coop

jong

Youth4Coop is een lerend netwerk dat jongeren en coöperaties met elkaar in contact brengt. We bouwen aan een gemeenschap jongeren die geboeid zijn door coöperatief ondernemen en samen met ons willen werken aan een duurzame, participatieve, sociaal warme en innovatieve economie en maatschappij. Youth4Coop biedt je inspiratie, kennis en ondersteuning in de omzetting van jouw ideeën.
Jongeren kunnen op verschillende manieren meer over coöperatief ondernemen leren. Ze krijgen de kans om te ervaren wat coöperatief ondernemen betekent en om mee te denken over de toekomst van de coöperatieve economie. Voor coöperaties een uitgelezen kans om beter voeling te krijgen met de behoeftes, dromen en ideeën van de nieuwe generatie ondernemers.

Lees meer

Ga naar boven