Op 18/05/2016 organiseerden we een eerste Coopkracht-expeditie en lieten we ons inspireren door de vier Antwerpse coöperatieve verhalen van Collectief Goed, Apache, De Wrikker en Choco.

We kozen om met de deelnemers in debat te gaan over de volgende praktijkvragen:

  • Collectief Goed cvba-so (Coöperatief woonmodel voor kwetsbare gezinnen): Huisvesting is van iedereen. Welke rol speelt het coöperatieve model om dit te verdedigen?
  • Apache - De Werktitel cvba (Onafhankelijke coöperatieve nieuwssite): Hoe dragen lezers bij aan de onafhankelijkheid van een journalistiek medium?
  • De Wrikker cvba (Coöperatieve drukkerij): Alles zelf beheren. Hoe en vooral waarom?
  • Choco cvba (Coöperatief communicatiebureau): Werknemers worden eigenaars. Een fluitje van een cent. Of waar zit de weerstand?

P5180009a P5180010a P5180018a P5180024a

Meer info over dit evenement.

coopexpeditiedeff2klein

Welkom bij Youth4Coop

jong

Youth4Coop is een lerend netwerk dat jongeren en coöperaties met elkaar in contact brengt. We bouwen aan een gemeenschap jongeren die geboeid zijn door coöperatief ondernemen en samen met ons willen werken aan een duurzame, participatieve, sociaal warme en innovatieve economie en maatschappij. Youth4Coop biedt je inspiratie, kennis en ondersteuning in de omzetting van jouw ideeën.
Jongeren kunnen op verschillende manieren meer over coöperatief ondernemen leren. Ze krijgen de kans om te ervaren wat coöperatief ondernemen betekent en om mee te denken over de toekomst van de coöperatieve economie. Voor coöperaties een uitgelezen kans om beter voeling te krijgen met de behoeftes, dromen en ideeën van de nieuwe generatie ondernemers.

Lees meer

Ga naar boven