visualopleidingNLdefkleinbanner410

Een structureel onderwijsaanbod rond coöperatief ondernemen in het hoger onderwijs. Ooit konden we er alleen van dromen. Vandaag wordt het mogelijk. Vindt u zo’n aanbod belangrijk voor meer, sterkere en innovatieve coöperaties in België? Help ons dan om een academisch opleidingsprogramma vanaf september 2017 op maat van uw noden uit te werken. Vul deze vragenlijst in tegen 14 december 2016!

Coöperatief ondernemen structureel in het hoger onderwijs krijgen is een van de doelstellingen van het Coopkracht Actieplan 2015/2016. Bovendien richtte KU Leuven, in samenwerking met Cera en Boerenbond, recent het Kenniscentrum Coöperatief Ondernemen op onder leiding van Prof. Dr. Luc Sels. Dit kenniscentrum houdt zich niet alleen bezig met wetenschappelijk onderzoek maar biedt in de toekomst ook onderwijsprogramma’s rond coöperatief ondernemerschap aan.
Reden genoeg voor Coopkracht en het Kenniscentrum Coöperatief Ondernemen om de krachten te bundelen. We voeren dan ook onderzoek naar de ervaringen met het aanbod van academische opleidingen rond coöperatief ondernemen in Europa en naar de vraag naar een dergelijk onderwijsaanbod in België.

 

Welkom bij Youth4Coop

jong

Youth4Coop is een lerend netwerk dat jongeren en coöperaties met elkaar in contact brengt. We bouwen aan een gemeenschap jongeren die geboeid zijn door coöperatief ondernemen en samen met ons willen werken aan een duurzame, participatieve, sociaal warme en innovatieve economie en maatschappij. Youth4Coop biedt je inspiratie, kennis en ondersteuning in de omzetting van jouw ideeën.
Jongeren kunnen op verschillende manieren meer over coöperatief ondernemen leren. Ze krijgen de kans om te ervaren wat coöperatief ondernemen betekent en om mee te denken over de toekomst van de coöperatieve economie. Voor coöperaties een uitgelezen kans om beter voeling te krijgen met de behoeftes, dromen en ideeën van de nieuwe generatie ondernemers.

Lees meer

Ga naar boven