Youth4Coop is een lerend netwerk dat jongeren en coöperaties met elkaar in contact brengt. We bouwen aan een gemeenschap jongeren die geboeid zijn door coöperatief ondernemen en samen met ons willen werken aan een duurzame, participatieve, sociaal warme en innovatieve economie en maatschappij. Youth4Coop biedt je inspiratie, kennis en ondersteuning in de omzetting van jouw ideeën.

Jongeren kunnen op verschillende manieren meer over coöperatief ondernemen leren. Ze krijgen de kans om te ervaren wat coöperatief ondernemen betekent en om mee te denken over de toekomst van de coöperatieve economie. Voor coöperaties een uitgelezen kans om beter voeling te krijgen met de behoeftes, dromen en ideeën van de nieuwe generatie ondernemers.

Hoe kan je meer betrokken raken bij de coöperatieve beweging in Vlaanderen?

 1. Meer leren over coöperatief ondernemen
  • Online en offline leermateriaal over coöperatief ondernemen,
  • Gespecialiseerde informatie (bv. kennisinstrumenten) gericht op de specifieke eigenheid van coöperaties,
  • Individuele en collectieve coaching in de uitwerking van jouw ondernemerschapsdromen,
  • Bedrijfsbezoeken bij coöperaties
  • website Coopkracht vzw: www.cooperatiefvlaanderen.be
 2. Vertel jouw verhaal en inspireer anderen
  Your moment of glory! Deel jouw ervaring met coöperatief ondernemerschap en inspireer anderen met deze manier van ondernemen. We zetten regelmatig jonge coöperatieve ondernemers in de kijker.
 3. Ervaar en denk mee over de toekomst van de coöperatieve economie
  • Stages en eindwerken bij coöperaties
  • Raak meer betrokken binnen de werking van coöperaties en in een breder netwerk aan change actors en laat je stem horen over de toekomst van de coöperatieve economie.
Ga naar boven